Wie zijn wij

Even voorstellen:

Rene werkt in een bakkerij in Aalsmeer, naast zijn werk vindt hij het leuk om iedere voetbalwedstrijd op t.v. te kijken . Af en toe bezoekt hij live een wedstrijd bij AZ.
Alice werkt part-time bij een antwoordservice in Amsterdam, zij zit graag achter de p.c. en beoefent behendigheid met Zenzi en Xhia. Met Snowy heeft ze de A-gehoorzaamheidcursus afgerond.  Snowy is een bearded collie die het ook leuk vindt om schapen te drijven. Zenzi heeft de puppycursus voltooid en is in september 2013 met behendigheid begonnen. Ook Zenzi heeft de aanleg om schapen te drijven. Overgrootoma Dazzle is de 14 jaar gepasseerd en geniet van haar oude dag. Op dit moment hebben wij dus 4 Bearded Collie dames rondlopen.

Roy studeert sinds september 2015 Farmacie op de Universiteit van Utrecht en woont daar op kamers, in het weekend is hij vaak thuis.

Wij kregen in 1986 onze eerste Bearded Collie Sheeba een fawn teef en na twee jaar kwam er een tweede bij, dat werd Buster een zwarte teef.
Met Sheeba heeft Alice gehoorzaam- en behendigheid gedaan, met Buster heeft Alice alleen gehoorzaamheid gedaan. Wij gingen af en toe naar shows om te kijken, Rene wilde graag een reu met als reden hun mooie uiterlijk. Wij wilden toen graag een blauwe bearded collie erbij, dat werd Duke.
Met Duke heeft Alice tot aan GG1 gehoorzaamheid gedaan en daarna is ze behendigheid gaan doen. Dat ging zo goed dat zij op wedstrijden diverse bekers behaalden.
Nadat Sheeba (15 jaar) in 2001 overleden was, bleven Buster en Duke met zijn tweetjes, want drie honden vonden we wel veel, omdat wij in 1996 onze zoon Roy erbij hadden gekregen. Omdat wij voor Bram en Margie Kuyper altijd hun website bijhielden, hoorden wij op 18 april 2003 dat zij een nestje gekregen hadden van Djana. Tja en dan krijg je die mooie puppen op de foto te zien en Rene had zoiets van oh een bruine beardie, die hebben we nog niet in huis gehad. Tja toen waren wij snel verkocht en zo kwam Dazzle bij ons in huis. En toen hadden we er toch weer drie. Buster was al aardig op leeftijd, maar Dazzle heeft nog ruim een jaar met haar mogen opgroeien. Wij hebben Buster in september 2004 op een respectabele leeftijd van ruim 16 jaar laten inslapen.
Ook met Dazzle is Alice behendigheid gaan doen, sinds 2006 lopen ze af en toe een wedstrijd bij Cynophilia.
In 2007 begon het te kriebelen om een keer een nestje te gaan fokken. Dazzle was in dat jaar 4 jaar geworden en langer moet je dan niet wachten. Omdat wij een nestje kregen kon onze website dus niet uitblijven. Uit het nest van Dazzle hebben wij Snowy aan gehouden. 17 april 2008 hebben wij afscheid genomen van onze Duke (14,5 jaar). Snowy heeft eind 2011 voor het eerst een nestje gekregen. Uit dit nestje is Zenzi gebleven. Zenzi heeft in 2015 haar eerste nestje gekregen en ook een dochter van haar Xhia woont nu ook bij ons.
Veel plezier met het bekijken van onze website.